Действията на Кацаров не се свеждат само до "зеления" сертификат. Tова припомни в профила си във Фейсбук журналистката Виктория Георгиева.

- Провалената ваксинационна кампания

- Липсващият Ремдесивир

- Методиката, по която се определят средствата за медиците, работещи на първа линия

- Действията му срещу "Пирогов"

- Реваншизмът му

- Лъжите му покрай чекираната лична карта и епикризата

- Безумните и взаимно противоречащи си заповеди -  забрани зелените коридори за ваксинация, като разпореди от понеделник до четвъртък да се ваксинират само хора над 60 г., с което предизвика объркване и в самите медици. 

- Дни след това два пъти издаде друга заповед – пусна румънците да влизат в България без тест, но забрави българите и постоянно пребиваващите у нас чужденци, които влизат от Румъния.


В последствие разреши и на българите да влизат без тест, но пък тогава забрави техните близки с чужд произход и чужденците, които живеят в България постоянно

- През септември заяви, че „Няма драма в ситуацията, пандемията е под контрол". Статистиката още тогава имаше друго мнение по въпроса дали „няма драма”. България беше и продължава да е на дъното в Европа по ваксинации

- Вчера Кацаров призна, че негови близки го търсят, за да им намира легла в болниците

- Илюстрацията с насапунисаните ръце и надписа „Предпазен от COVID-19”., мъдреща се на страницата на МО, която илюстрация би могла да се приеме дори като антиваксърска позиция

- Томболата със 102 смарт часовника

- Позицията му, че ако се наложи, зеленият сертификат може да важи и за изборите...

А буквално преди броени дни, Румен Радев поздрави Кацаров за „уcилиятa, кoитo пoлaгa". Все по-спорни са тези "усилия", но съвсем видни са плачевните резултати.
 

Министри от служебния кабинет няма да бъдат сменяни. В това увери президентът Румен Радев, който направи коментар за новите COVID мерки.

„Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели. Не виждам да се налагат промени към момента.

Очаквам от правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тази най-тежка криза”, заяви държавният глава. 

По думите му правителството прави всичко възможно да избегне най-тежкия вариант.

„Той в такива ситуации е пълно затваряне на държавата, на икономиката, лишаване от социален живот. Това няма да се допусне.

Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого да се ваксинира”, посочи Радев.