Посочиха рисковете от заразяване с К-19 чрез храни и опаковки
Специалистите призовават обществеността да мие свежите продукти с гореща вода и да бели кожата им преди употреба
Властите разпространиха ново ръководство, в което се съдържа информация за вероятността от предаването на заразата с помощта на хранителните продукти.
Оказало се, че заразяването с новия смъртоносен вирус чрез храната е малко вероятно, тъй като респираторните заболявания „не се разпространява чрез храни или опаковките им”.
Отбелязва се, че дори вирусът да е бил върху храната, при термична обработка той ще загине. Специалистите също така призовават обществеността да мие свежите продукти с гореща вода и да бели кожата им преди употреба.
Освен това, след всеки контакт с опаковката, хората трябва да си мият ръцете.
Последвайте ни
1 Коментара: