„Не се свиква с депутатското място, защото имаме много идеи, но за съжаление засега няма чуваемост в управляващата коалиция“, това призна проф. Асен Балтов, който сега е депутат от коалицията ГЕРБ-СДС.

Бившият шеф на „Пирогов“ коментира и дали Народното събрание (НС) ще бъде изцяло карантинирано заради заразената с коронавирус ексминистърка от ГЕРБ Теменужка Петкова: „Омикронът влезе в парламента още преди Теменужка Петкова. Ако трябва ад бъдем точни един от първите, които се заразиха бе председателят на НС Никола Минчев“.

Проф. Балтов коментира и разпространението на Омикрон в България.

„Всички знаехме, че това неминуемо ще стане. За съжаление се въртим в спирала и се върнахме там, където бяхме преди две години.

Притеснителното е, че Омикрона напомня на опасния ухански вариант на коронавируса с това, че ваксините и преболедувалите са пробити от него, а антителата вече нямат никакво значение.

Омикрон може да се окаже дори по-тежък от този от Ухан.

Новият план за справяне с коронакризата у нас е прах в очите на хората. Не са съобразени колко хора от здравния персонал са заразени и това с интензивните легла също не е съобразено“, категоричен бе проф. Балтов.

В сутрешния блок на БНТ той изрази мнение, че бързите щадящи тестове за учениците не са добри.

По думите му, ако обществото изцяло се обяви срещу ковид мерките, то ще се стигне до хаос и колапс в здравната система и хората ще чакат по стълбите пред болниците за прием.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!