"Температурата на детето се повлия и се понижи. В момента е на системи, пие два антибиотика, има течност в белия дроб. Казва се, че тя не се влияе от антибиотиците".

Това заяви Мариета Томова в ефира на Нова тв, майка на 4-годишното момиче, прието във великотърновската болница със съмнение за коронавирус.

"В момента това дете не се води, че е с коронавирус и се лекува от пневмония. Не знам дали се лекува правилно и дали не поставяме живота му на карта", каза тя. 

"Проба му е взета за коронавирус още при постъпването му в спешно отделение. Последните два дни сме в неведение. Детето го лекуват за обща симптоматика, а не със специални медикаменти. Медиците в отделението тук не са компетентни да се справят с това. Детето има болки в гръдната област", обясни майката.

"Ако има медикамент, който може да подпомогне състоянието на детето, нека го изпратят", призова майката.

"Ние сме във ВИП стаята на педиатричното отделение и не излизаме от него. Мисля, че в цялото отделение има само едно дете. Всички си тръгнаха", добави Томова.

"Докторите имат облекло, слагат си маски, като го преглеждат", заяви тя.

Всичко се е случило много бързо по думите й, само за 3 дни. Тя чака потвърждение дали наистина момичето е заболяло от COVID-19. Жената се притеснява, че не дават на детето й правилните медикаменти, за да то се излекува:

"Знам, че Домусчиев е предоставил медикаменти, с които да се лекува заболяването. Насочете ги към нас", примоли се тя в ефир.

Водещите й казаха, че тези медикаменти са дарени на здравното министерство и са вече в неговите ръце. "То се занимава с разпределянето на медикаментите", призна Кузман Илиев.