23-годишна родилка почина в Ямайка, след като три лечебни заведения отказаха да я приемат по подозрение, че е заразена с коронавирус, а нито една от трите болници не е разполагала с интензивно отделение.
 

Джодиан Фийрън първо е постъпила в частна болница в столицата Кингстън, откъдето обаче отказали да я приемат, тъй като според медицинския персонал жената е имала симптоми на COVID-19. След това жената била откарана в още две болници, но и оттам отказали да я приемат. В крайна сметка ръководството на четвъртата болница взело решение да я хоспитализира.ю
 
Но точно когато родила с цезарово сечение първата си рожба, здравето ѝ внезапно се влошило и, парадоксално, била откарана в една от предишните болници, в които отказали да я приемат по-рано. За жалост шест часа по-късно младата жена загубила живота си, а тестът ѝ за коронавирус се оказал... отрицателен.
 
От болничното заведение, където ражда 23-годишната Фийрън, информираха, че дъщеричката ѝ е в добро здравословно състояние.
 
Властите в страната вече са започнали разследване по случая, за да установят дали е можело да бъде предотвратен трагичният край, ако жената е била приета още в първата болница.
 
Според резултатите от аутопсията Джодиан Фийрън е починала вследствие на сърдечна недостатъчност. 
 
Иначе що се касае за коронавируса в страната, в Ямайка са регистрирани над 400 заразени, а смъртните случаи са осем.