В качеството си на лекар, а не като председател на Българския лекарски съюз, ако бях министър, щях да продължа да работя с проф. Балтов. Той  е перфектен лекар и мениджър и изпълняваше добре своите задължения.

Това заяви председателят на съсловната организация д-р Иван Маджаров след среща в здравното министерство между медиците от "Пирогов", Стойчо Кацаров и екипа му.

Маджаров обаче допълни, че министърът има право да си избира екипа, защото носи цялата отговорност и вероятно има други мотиви, които го притесняват за взетото решение. 

Именно Маджаров, в качеството си на председател на съсловието, стана посредник в организирането и провеждането на срещата, на която обаче две от важните теми около казуса "Пирогов" не били обсъдени - уволнението на проф. Асен Балтов и дали е била фалшифицирана хоспитализацията на Кацаров, около която тече задочен спор между двамата по медиите. 

Двете страни изразили съжаление за разменените нелицеприятни реплики и създалото се напрежение, съобщиха те след срещата.  

Обединили се и около факта, че е необходима реформа в здравеопазването, като според екипа на здравното министерство едната посока на тази реформа била медиците да бъдат оставени да лекуват и да не се занимават с административна дейност, която съответно да се прехвърли на други хора, обясни зам.-здравният министър Александър Златанов.

След срещата представителите на медиците от "Пирогов" ще запознаят колегите си с обсъденото на срещата. Никой от тях обаче не даде ясен отговор дали протестът им ще продължи или не.  

Маджаров обясни, че ще се направи ревизия на проверката. Причината за нея е обжалването ѝ, което започна ръководството на "Пирогов".