Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че "не е изненадана" от информацията за случай на коронавирус във Франция още през декември 2019 г., информират медии.

От организацията поясниха, че е възможно да се появи още информация за случаи на заразени с коронавирус преди официално потвърдените.

"Също е възможно да бъдат открити още по-ранни случаи", каза говорител на организацията. Той насърчи държавите да проверят информацията от края на 2019 г., тъй като ще даде на света "нова и по-ясна картина" за развитието на епидемията.

Френска болница е установила, че е имала пациент с коронавирус още на 27 декември, което означава близо месец преди първите потвърдени случаи в страната.

Междувременно френският президент Еманюел Макрон заяви, че големите пътувания в чужбина ще бъдат ограничени това лято. По думите му малка е вероятността французите да предприемат големи пътувания в чужбина това лято. Според Макрон дори пътуванията в Европа ще бъдат ограничени, за да се намали рискът от връщане на епидемията от коронавирус.

Твърде рано е да се каже дали можем да отидем на ваканция, обяви той по време на визита в училище край Париж.

От 11 май ще отпаднат някои ограничения във Франция.