Еликсирът на Савската царица 

Изчистете и настържете на ренде 200 г чесън. Изцедете сока от 1,5 кг лимони и смесете с настъргания чесън. Сложете тази смес в буркан, като покриете отвора му с марля. Оставете за една седмица на тъмно топло място, като ежедневно разбърквате с дървена лъжица.

Еликсирът е готов, приемайте в продължение на 2 седмици по 1 чаена лъжичка, разтворена в чаша преварена вода,  3 пъти на ден, след ядене. Не забравяйте преди употреба да разклащате буркана със сместа.

Провеждайте си на половин година, т.е. 2 пъти годишно, по един такъв лечебен курс. Ще усетите резултата само две седмици след провеждането на лечебния курс: повишена работоспособност, ще изчезне сънливостта, подобряване на общото състояние, нормализиране на съня. 

Това лекарство може да се приготви и в друг вариант: използвате този път 3-литров буркан, 3 големи глави чесън и 3 лимона. Всичко се нарязва на ситно или се настъргва на ренде. Слага се в буркана, като догоре се напълва с охладена преварена вода.

Сместа престоява 3 до 5 дни. Приема се сутрин на гладно и преди сън по 100 мл, докато свърши сместа. Желателно е 1-2 пъти годишно да си провеждате такова лечение. И ще забравите за простудата и грипа, ще изчистите съдовете си и ще нормализирате кръвното налягане при хипертония. 

Останалите рецепти за дълголетие, вижте в zdrave.to