Д-р Цветанка Терзиева е завършила медицина през 1978 г. в Медицинска академия-София. Придобива две специалности- вътрешни болести (1983 г.) и ендокринология (1983 г.). Непосредствено след завършването си започва работа в Университетска болница “Александровска”. През целия си трудов стаж д-р Терзиева е съвместявала лечебна с преподавателстка работа. Участвала е в над 20 клинични проучвания, като има сертификат за GCP. Член е на Българското дружество по ендокриинология.

- Д-р Терзиева, след дни настъпва пролетта. Трябва ли да променим начина си на хранене?


- Енергийните нужди на организма в пролетния сезон намаляват рязко. В същото време по-топлото време предполага засилване на двигателния режим на открито - разходки, туризъм и т.н. Това налага някои промени в храненето на всеки от нас. Тук ни улеснява това, че вече се появяват зеленчуци, плодове, които също дават основание да променим хранителния си режим. 

Цялото интервю с д-р Терзиева, четете в zdrave.to