Д-р Весел Кантарджиев е началник на Отделението по кожни и венерически болести на Военномедицинска академия. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. През 2013 г. придобива специалност “Дерматология и венерология”, а от 2018 г. е и доктор по медицина.


Започва работа в Клиниката по дерматология на ВМА буквално от студентската скамейка, като между 2004 и 2006 г. е доброволец. След това е назначен за oрдинатор към Отделението по дерматохирургия.

През 2014 г. става негов началник, а година по-късно оглавява Отделението по кожни и венерически болести. 

Д-р Кантарджиев има няколко обучения в чужбина. Първото е през 2009 г., във Виена, Австрия, при проф. Ервин Чахлер. През 2013 г. овладява тънкостите на дерматохирургията в Мюнхен, Германия, при проф. Маркус Браун-Фалко.

В периода 2011-2014 г. д-р Кантарджиев е модератор на различни курсове в рамките на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина в София. 

Лятото е любимият за повечето от нас сезон, изпълнен с емоции и ваканционно настроение, но и поставя кожата ни пред редица изпитания. Кои са най-честите кожни проблеми през лятото, как да се предпазим и по-важно как да се справим с тях - на тези въпроси отговаря доц. д-р  Весел Кантарджиев.

- Кои са най-честите кожни проблеми през лятото, доц. Кантарджиев? 

- Летните месеци обикновено са свързани с по-продължително излагане на слънчева светлина и по-високи температури. Тези фактори оказват различно влияние върху кожата в зависимост от нейния тип (съществуват 6 фототипа кожа - от много светъл, до много тъмен).

Слънчевата светлина има свойството както да предизвиква кожни заболявания, така и да обостря подлежащи такива. 

Цялото интервю, четете в zdrave.to