Как да се спасим от консервантите в храната - обяснява проф. Байкова
В края на 20 век количествата на консумация на плодове и зеленчуци бяха сходни със сегашните. Сега количествата възлизат на 130 грама плодове дневно на човек и 200 грама зеленчуци на ден. Минималната потребност на зеленчуци и плодове на ден е 300 грама, а оптималното 700 грама. Това заяви специалистът по хранене и диетика проф. Донка Байкова в сутрешния блок на БНТ.
Какви противоракови храни трябва да включим в ежедневната ни диета?
Припомняме, че страната ни се нарежда в дъното на ЕС по количеството консумирани плодове и зеленчуци, отчетоха данни от анализ на Евростат за потреблението на тези продукти в страните на ЕС през 2017 г. Едва около 37 процента от българите са консумирали плодове всеки ден, а 45 на сто от сънародниците ни са слагали всекидневно на трапезата си зеленчуци.
Kaк сами пълним храните си с консерванти и какво трябва да спрем да правим, четете в zdrave.to
Последвайте ни
0 Коментара: