Проф. д-р Тодор Кантарджиев, д.м.н., мзм, е консултант на Столичната община по здравни въпроси. През 1981 г. завършва Медицинска академия - София.

През 1986 г. придобива специалност „Микробиология”, през 2001 г. – „Клинична имунология”, а през 2004 г. – „Епидемиология на инфекциозните болести”.

Доктор е на медицинските науки от 2008 г. и професор от 2009 г. През 2004 г. придобива магистърска степен по здравен мениджмънт в МУ - София.

Проф. д-р Тодор Кaнтарджиев е бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Председател е на Българската асоциация на микробиолозите, член на Управителния съвет на Европейската конфедерация по медицинска микология, на Управителния съвет на Балканското дружество по микробиология, на Микологичните дружества на Франция, Германия, Швейцария и Люксембург, на Американското дружество по микробиология и на Европейското дружество по Клинична микробиология и заразни болести.

Разговаряме с проф. Кантарджиев за заболяванията, пренасяни от кърлежи и комари.

- Проф. Кантарджиев, бихте ли разказали за участието си в тазгодишния семинар на Националната пациентска организация и акцентите, които бяха обсъдени?

- Това бе семинар в рамките на 10-ия конгрес на Националната пациентска организация. Той беше посветен на мерките, които трябва да се прилагат за контрол на инфекциите в страната след коронавируса. 

Цялото интервю, четете в zdrave.to