Мобилните апликации се превръщат в хит за тези, които искат да следят физическата си активност. Много от тях имат сходни функции като измерват дистанция, изразходвани калории и продължителност на тренировката, предава bTV.

Отделно някои са специално фокусирани върху различни дейности като тичане, каране на колело, тренировка с виртуален инструктор, индивидуална програма и аудио и видео инструкции.

Лечение със сокове от билки

Фитнес инструкторът и участник в „Мастършеф” Емануел Июджи обясни, че одобрява виртуалните калорийни калкулатори, тъй като технологиите са достатъчно напреднали и точни. Според него не е нужно да отделяме много време сутрин, за да се храним диетично и здравословно.

Июджи подчерта, че закуската трябва да е пълноценна и с високи хранителни стойности. Освен това подкрепя и използването на хранителни добавки, ако  те спомагат за диетата..

Изчислиха каква е безопасната доза кафе дневно

Въпреки това обясни, че виртуалните инструктори могат да крият опасности, а прекаленото ни доверие към тях може да доведе до травма.

Доц. Сотир Марчев изтъкна, че кардиолозите препоръчват редовното физическо натоварване, но не и използването на смартфони докато тренираме.

По думите на експерта до скоро е било масово разпространено внушението, че 10 хил. крачки на ден са полезни. Той отбеляза, че ново проучване на Харвардския университет проследява 17 хил. здрави жени над 62-годишна възраст.
 

Данните установяват, че тези, които правят 4500 крачки на ден, намаляват смъртността си с 41%, спрямо тези, които извървяват само 2800. Освен това учените не намерили полза от това да преминаваме 7500 крачки.

Свръхприемът на вода е опасен при сърдечна недостатъчност

Експертът уточни, че се наблюдава затлъстяване при българските граждани в последните десетилетия.

Eксперимент показа минимални разминавания в отчитанията на различни мобилни приложения. Редовните джогъри обясниха, че измината дистанция се измерва по два начина – чрез GPS системи или изминати крачки.

Според спортистите измерванията чрез крачки дават по-точна информация, като споделиха, че без значение какво приложение използваме – редовното физическо натоварване е полезно за здравето ни.