Състоянието на българката, която преди три дни беше залята с киселина в Атина, бавно се подобрява. Българският консул в Атина Васил Митровски съобщи пред bTV, че пострадалата няма температура, влиза в контакт с околните и движи крайниците си.
Състоянието на 44-годишната Константина Кунева, която във вторник през нощта бе залята с киселина пред дома си продължава да е тежко, но лекарите виждат надежда. Все още обаче не могат да преценят доколко едното око е загубено безвъзвратно и доколко има надежди за спасяването на второто.
Българската общност в Гърция е покъртена от случилото се. "Това не е опит за убийство на Константина, това е опит за убийство на трима души едновременно", каза приятелка на пострадалата.
Константина Кунева се грижи сама за 12-годишния си син Емануел, който преди 6 години е преживял тежка сърдечна операция в кардиологичния център "Александър Онасис" в Атина и за възрастната си майка, която също преживяла тежка операция през лятото и инфаркт през ноември.
Майка й Елена Дечева сподели пред bTV огорчението си от колегите във фирмата, в която работела Константина. Месеци наред тя искала да я преместят от трета в първа смяна, за да може да прекарва повече време със сина си, но това непрекъснато й било отказвано. „Не искам сега да ги виждам пред болницата, късно е вече", казва майката.
Тя е решена да търси докрай виновниците за страданията на дъщеря си. В момента се опитва да сформира екип от адвокати, който да поеме юридически случая. В него влиза адвокатът, с който Константина е работила като синдикалист, българското посолство се е ангажирало да осигури още един адвокат, майката търси още юристи.
Във връзка с инцидента лидерът на КНСБ Желязко Христов изпрати писмо до президента и до министъра на труда и социалната защита на Гърция.
В него се изразява възмущение от "бруталното малтретиране и саморазправа със синдикални лидери, чиято дейност е необходима на десетките хиляди българи, работещи в Гърция".
Желязко Христов настоява през следващата година гръцкото правителство да вземе адекватно решение относно съдбата на близо 80 000 българи, които работят в сивия сектор в страната.  /БЛИЦ