На този ден преди 21 години националният ни отбор по футбол записа нова славна страница в историята си. В последен мач от груповата фаза България повали Аржентина с 2:0. Христо Стоичков се разписа за 1:0 в 61-ата минута, а Наско Сираков удвои в добавеното време. Преди срещата гръмна допингскандалът с Диего Марадона, който не игра срещу нашите. Аржентинците повлияни от отсъствието му така и не успяха да се отърсят от шока и загубиха.

България - Аржентина 2:0
1:0 Христо Стоичков (61), 2:0 Наско Сираков (90)
 
България: Борислав Михайлов, Емил Кременлиев, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Петър Хубчев, Златко Янков, Емил Костадинов (74 – Илиян Киряков), Христо Стоичков, Йордан Лечков (77 – Даниел Боримиров), Красимир Балъков, Наско Сираков
 
Аржентина: Ислас, Чамот, Диас, Руджери, Касерес, Редондо, Симоне, Родригес (76 – Бело), Батистута, Балбо, Каниджа (26 – Ортега)
 
Стадион: “Котън Боул”, Далас
Съдия: Нежи Жуини (Тунис)argentina_bulgaria_3.jpg
Жълти картони: Янков, Цветанов, Стоичков, Балъков, Трифон Иванов (Б)
Червен картон: Цанко Цветанов (Б)

СВЕТОВНИЯТ ОТЗВУК
Ройтерс: "Българите не вярваха, че са победили" - "Българите не вярваха, че са били Аржентина и то след като играха половината от второто полувреме с 10 човека. След последния съдийски сигнал играчите от резервната скамейка наскачаха като луди да прегръщат Наско Сираков, чийто 21-и гол за националния отбор прати тима на осминафинала с Мексико.

Франс Прес: "Аржентина излезе срещу България все още шокирана от изгонването на Диего Марадона и загуби с 0:2. Отборът на Карлос Билардо доминира през целия мач, игра повече с топката, но не успя нито веднъж да премине защитата на българите, която напълно обезличи противниковите нападатели. Аржентинците, които още преди мача се бяха класирали за следващата фаза, продължиха напред като един от най-добрите трети отбори и на осминафинала ще играят с Аржентина.

ARD: Скандалът около Марадона явно е повлиял много зле на Аржентина и затова футболистите играха толкова слабо. Мачът ще се запомни с честото спиране на играта и многото жълти и един червен картон"