Треньорът на Нефтохимик Атанас Атанасов даде интервю пред БЛИЦ веднага след тегленето на жребия за 1/16-финалите за Купата на България, който отреди бургазлии да гостуват на ЦСКА. Орела и момчетата му са много доволни, че ще се изправят точно срещу "червените", и то пред хиляди зрители на стадион "Българска армия".

- Г-н Атанасов, как приехте новината, че гостувате на ЦСКА за Купата?
- Супер, че се паднахме точно с ЦСКА. Но сега имаме много важни мачове в "Б" група и не трябва да мислим за Купата, рано е още. ЦСКА си е дразнител, предполагам, че ще се събере доста публика. Това е предпоставка за нашите момчета да покажат качествата си.

- Уточнихте ли датата, на която ще се проведе срещата - 22, 23 или 24 септември?
- Още не е ясно.

- Има ли шанс Нефтохимик да елиминира ЦСКА?
- Смятам, че силите са изравнени, излизаме 11 срещу 11, нищо не се знае. ЦСКА си е марка, независимо, че в момента е във "В" група. Със сегашния състав "армейците" щяха да бъдат сред водещите отбори в "Б" група.

- Гледали ли сте мачове на новия ЦСКА?
- От любопитство им изгледах един-два мача. Побеждават наред, но да не забравяме, че срещат слаби противници.

- Притеснявате ли се от публиката на ЦСКА, техният 12-и играч?
- В никакъв случай. За нас дори ще е по-голямо удоволствие да играем пред толкова много публика. Футболистите ми обаче трябва да бъдат наясно, че сега не може да мислим за ЦСКА. Преди мача за Купата имаме важни двубои в първенството с вторите отбори на Лудогорец и Литекс. 

- Има ли вариант Нефтохимик да отпише Купата на България?
- Не отписваме абсолютно нищо. Да, първенството ни е много важно, но кой не иска да елиминира ЦСКА? Разчитам предимно на млади момчета, които трябва да се доказват и да растат, това е отличен шанс за тях.

- Ще разкриете ли на кой от грандовете симпатизирате - ЦСКА или "Левски"?
- Много добре знаете в какви отношения съм с Христо Стоичков (б.р. - Орела е сред най-близките на Камата). Само като произнасяме името му, трябва да ставаме всички на крака.

- Ще поканите ли Стоичков на мача?
- Програмата му е много натоварена. Ако има възможност, ще се радвам да дойде на "Армията". Той обаче ще дойде заради ЦСКА, а не заради Нефтохимик.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ