Днешната култура е обсебена от това как да изглеждаме по-млади. Рекламират се всякакви кремове за бръчки, има хиляди пластични хирурзи, които обещават мигновено подмладяване и разбира се, дигитално обработените снимки на знаменитости, които само допринасят към манията. Казват, че няма крем за бръчки, който действително да работи.

Пластичната хирургия може да доведе до поражения, освен това е страшно скъпа. Снимките на знаменитостите не са истински. В крайна сметка, остава ли нещо, което един нормален човек може да направи, така че да изглежда по-млад от възрастта си. Отговорът е да, на трябва да подходите по различен начин. 

Ето осем научно доказани начина да изглеждате по-млади, отколкото сте. 

1. Остарявайте елегантно

Ако се обличате като тинейджъри и носите един тон грим, това само може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Ако искате да изглеждате по-млади, понякога тайната е да изглеждате на вашата възраст. Приемете човека който сте, заедно с възрастта и всичко. Изследване, проведено наскоро в САЩ, доказа, че хората, които гледат положително на остаряването живеят по-дълго и изглеждат по-млади от онези, които не могат да се примирят с годините. 

2. Добавете подправки към диетата си

Да изглеждаш по-млад няма общо само с външността. Важно е да поддържате и мозъка си във форма. Учени от Сингапур са открили, че хората които ядат къри, често имат по-добри когнитивни функции от онези, които се въздържат от пикантни храни. Ако искате да изглеждате по-млади, грижете се да поддържате ума си остър. 

3. Приeмайте живота такъв, какъвто е

Учени от Харвард са открили, че развиването на дебела кожа към кривите топки, които животът ни хвърля, помага да изглеждаме по-млади за възрастта си. Ако не се тревожите лесно от обстоятелствата, можете да се справите по-лесно с бръчките. Нищо не може да промени това кои сте. Обстоятелствата винаги се променят и тревогите не помагат с нищо.

4. Пейте!

Може да нямате ангелски глас, но ефектите от пеенето, които учени са открили, са прекалено добри, за да се въздържате. Все още не е установено защо пеенето ни поддържа по-млади, но дали причината е по-доброто дишане или просто социалното взаимодействие в групата, но хората, но изследователите са доказали, че хористите изглеждат по-млади.  

5. Прекарвайте качествено време с кучето си

Кучетата ни дават безусловна любов и трудно можем да не ги обичаме. Прекарването на време с едно същество, което ви обожава и иска да се забавлява с вас подобрява емоционалния ви поглед към човека. Изследванията също показват, че обикновено действие като да разходите кучето подобрява физическата ни форма, прави ни по-общителни и ни кара да се чувстваме по-добре. Всички тези фактори карат човек да изглежда по-млад. 

6. Чудите се как да изглеждате по-млади? Спете!

Ако искате да изглеждате по-млади, забравете приказките, че „от сън спомен няма“ и „само в гробищата почиват“ и подобни. Сънят е изключително важен, за да функционират добре умът и тялото ви – на всяка една възраст, но особено ако искате да изглеждате по-млади. Опитайте да си осигурявате необходимите осем часа винаги, когато можете.

7. Google ви поддържа по-млади

Учени са доказали, че редовното сърфиране в интернет помага на мозъка да остане във форма, що се отнася до езиковите умения, паметта и четенето. Всичките тези фактори ви поддържат по-млади. Тъй че вместо да „губите време“ в интернет, кажете си, че това е дългосрочна борба със стареенето. Стига да не краде от съня и физическата ви активност. 

8. Вярвайте

Множество изследвания показват, че вярата, молитвата, медитацията и участието в религиозни служби увеличава дълголетието. Огорчението, негодуванието и липсата на прошка не се съчетават с нито една вяра. Вярата освобождава стреса и тревогите, които ни състаряват. 

Източник: LifeHack