Фейсбук се напълни с остри и шеговити реакции след неочакваната промяна в позицията на Асен Василев за доставките на руски газ, пише "Труд". 

„Решението не трябва да е базирано на идеология.

Асен Василев хвърли бомба с кого ПП мисли да се коалира и заговори за "Газпром" и Радев

Трябва да е базирано на това доколко сигурни са доставките и коя е най-ниската цена", заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър в отговор на въпрос дали България трябва да се откаже въобще да работи с „Газпром“.

Д-р Борислав Цеков:

"От днешното симптоматично изказване на Асен Василев за руския газ се създава впечатление, че "Газпром" си купи "Промяната". Явно #GaZwithMe вече е #GaZpromWithMe"

Десислава Атанасова:

"гаZwithme, къпането отлага ли се?
ДБ, а спонтанните протести?
Катарзис, червени линии, исторически компромис?"

Николай Нанков:

"Абе КокорБаши, абе аланкоолу! Та ти сам самият направи дори невъзможното, за да купуваме руски газ от Газпром, ама скъп, през посредници. Трудно бихме могли да преценим това твоето дебелоочие ли е, дебелокожие ли е, гьонсуратлък ли е…"

Ирини Зикидис:

"2 юни 2022 - “България никога повече няма да преговаря с Газпром”
14 август 2022 - “Ако Газпром могат да подадат евтин газ, защо не”. 
И двете фрази са на г-н Асен Василев и ги делят 2 месеца и малко. На това му викам аз политик със стабилна и ясна визия".

Стефан Ташев:

"Следващите дни следете дрескода на Асен Василев. Ако се появи с нови обувки и нови юнашки фланели-значи са го купили от "Газпром". Иначе чакам утре протест пред централата на "Промяната", на ул. "Чаталджа", или казано по алтернативен начин в палата на Киро Японеца. Дайнов, Майнов, Илиян Василев и цялата секта агенти на ДС на протест там. Под прозорците на Асен Василев-Кокорчо и Касиерите Лорер...."

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук