Политическият пиар Нидал Алгафари коментира коментира предстоящото коалиционно управление. По думите му Промяната е наложителна, но за нея трябват съвестни, възпитани и добронамерени граждани. Той изброи и трите змийски глави, с които трябва да се борим. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

"Приятели,
четирите коалиции и партии се разбраха по 90% от политиките и заедно ще напрегнат сили да се сборят с многото глави на змея. Желанието им да се преборят го чухме, прочетохме и разбрахме. Как обаче май не уточниха.

Най-голямата змейска глава към която ще насочат острието на сабята е корупцията. Корупционният алъш вериш е свързан с възпитание, образование и морални ценности. Виним пътните полицаи, но кога ще извади петдесетолевка шофьор и с пърхане на мигли ще се моли униформеният да му я вземе?

Когато гражданинът е нарушител! Кога ще измъченият гражданин на Републиката ще търси подкупен чиновник за да му бутне корупционната квота? Когато гражданинът е в нарушение или иска нещо в нарушение. Как ще се преборят с това новите месии? Като дадат за пример себе си. Без да са самите те нарушители нито на конституцията, нито на законите, нито на наредбите. Личен пример е важен тук.

Втората змийска глава е бедността и мизерията. Първо трябва да си отговорим защо сме толкова бедни? Заради корупцията ли? Тя е фактор, но не основен. Даже е едва доловим фактор. Бедни сме, защото бяхме учени по принципите...

Учи за да не работиш! Ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат. Голяма част от гражданското ни общество търси връзки - шуробаджанащината - за да бъдат назначени зад бюро. Там заплатите са ниски, което поражда недоволство и се отива към първата змейска глава. Ние произвеждаме в пъти по- малко от немците, швейцарците и англичаните, но искаме да имаме техните доходи.

Третата змийска глава е опростяването, опростачването и оскотяването на населението. Къде отиде поколението, което четеше книги? Къде отиде генерацията, която слушаше и сръбско, но концертните зали на български изпълнители се пукаха по шевовете? Защо половин милионните тиражи на български автори се изчерпваха, а сега едвам се продават по хиляда бройки? Къде отиде таланта на младите момчета и момичета? В кълчене на задниците им по чалготеките ли? Къде отиде респектът и уважението към даскала?

Ако ще продължаваме промяната в този дух и с това развитие скоро ще трябва да обясняваме, че Моцарт не са само бонбони.
Промяната може да се случи само ако всички, ВСИЧКИ, решим да я постигнем промяната. Промяната в нас самите, тогава ще има промяна. Защото кметовете не замърсяват въздуха и улиците ни. Не са виновни полицаите, че бабаити бият по шосетата, изнасилват в чалготеките и заплашват съседите си.
Промяната е наложителна, но за нея трябват съвестни, възпитани и добронамерени граждани.