Започват преговорите за министерски кресла между коалиционните партньори. Ще има ли квотно разпределение и на какъв принцип ще бъде то? Чува се, че Демократична България ще вземат най-малкия дял от държавната баница - това написа пиар експертът Нидал Алгафари във Фейсбук.

По неговите думи суверенът ясно показа, че иска, именно тези четири партии, не можещи една без друга, да съставят кабинет. Според Алгафари би било логично коалиционните партньори да дадат най-доброто с което разполагат, споменавайки имена с политическа ирония.

"Специалисти, като господин Гечев, господин Овчаров, госпожа Масларова, господин Иванов, Христо Иванов, господин Атанасов, генерал Атанасов, господин Костов- Трайчо са доказали се и успели, всеки в своята сфера.

Не вярвам да подминат и прославилите се, господин Илиев - най-добрият и обичан преподавател в храма на духовността, господин Николов, бизнесмен, ръководил мултиконтинентална компания.

Не мога да си представя кабинет без министър председател, който да не може ловко да заобикаля тъпи законни и ненужни конституционни текстове. Важното е, че до Коледа ще имаме бабуван от друг специалист по конституционни заобиколки, кабинет" - пише Нидал Алгафари.

Още от FB - профила на Нидал Алгафари: