Президентството ще бъде петият елемент в следващото правителство. Това заяви пред "Фокус" политическият пиар Нидал Алгафари.

Според него българите са легитимирали това, което е било предложено на политическия пазар, затова повечето не са излезли да гласуват.

Той допълни, че следващото Народно събрание бързо ще се разформирова, ако коалиционните партньори не успеят да постигнат споразумение.

Алгафари определи като най-голяма енигма коалиционното споразумение, което предстои да бъде подписано тези дни.

"Реалните политики трябва да се обвържат с личности, които биха могли да избутат държавната каруца от блатото, в което е в момента. Отделно на всички ни е пределно ясно, че хората ще са изключително важни за всяка политическа формация, защото тези, които твърдяха, че са от името на Промяната, ще изкарат А-отбора. А аз "А-отбор" не виждам", каза Нидал Алгафари.

За Алгафари в бъдещото правителство всяка от участващите в него партии ще се опита да вкара най-много хора – било то като министри или като заместници.

Политическият пиар прогнозира, че твърде бързо редовното правителство ще се еманципира от влиянието на различни фигури от президентската институция, което е своеобразна традиция в българската политика.

За него това, което най-много прави впечатление на този етап, е, че никой от бъдещия кабинет няма конкретни цели и не знае как ще процедира за в бъдеще при решаването на най-тежките казуси, сред които и поредицата от кризи.