Кабинетът ще се опита да се еманципира от опеката на Радев. Това е петорна коалиция - петият елемент за стойка е президенствтото. Те държат силовите министерства и така ще се опитат да държат правителството. Коалиционните партньори ще се обединят срещу своя опекун, заяви в "Офанзива" политическият PR Нидал Алгафари.

Според него Румен Радев не е произнесъл реч, а слабо изказване с клишета.

"Той се сгромоляса като политик през първия мандат. Вече е влязъл в историята - първият президент, нарушил Конституцията. Продължава да се държи сякаш нищо не се е случило. Избран е при най-ниската избирателна активност. Историята обаче показва, че партии, създадени от президенти, нямат успех", коментира той.

И допълни, че властта е извадила най-късата клечка с всички тези кризи. "Колебаят се да обяснят позицията си за зеления сертификат, цените на тока и държавният бюджет се бави", даде пример политическият PR. 

По думите му Радев няма съюзници в четворната коалиция. "Те поддържат Кирил Петков. Трябва още малко да пошляпат преди да се научат да стъпват. Всичко, което правят, е ляво. Нинова ги натиска за лява политика.

Проблемът е, че вече нямаме дясно. Политиката на ГЕРБ също беше лява", счита Алгафари. 

Той смята, че Нинова трябва да затегне редиците и да има по-млади хора.

"Има такъв народ" ще последват Мая Манолова и няма да влязат в парламента, ако продължават да въртят своята политика както сега. Манолова винаги има възможност да се върне. Тя може да се присламчи към някой, може го", категоричен е той.