"Няма страшно, Зеленски вече се появи в почти всички парламенти на света. В европейския парламент, в британския, в японския, къде ли не. ГЕРБ явно искат да си върнат значението на най-здрав носител на евроатлантизма. Надяват се по тази линия да изритат ПП с тяхното временно и потенциално значение, да ги отстранят от играта", пише във Фейсбук профила си журналистката Калина Андролова. 

Чисто от психологията вечното отрицание на ПП на всичко, което ГЕРБ изговарят, ги тласка към канавката. В опита си на инат да не съдействат за абсолютно нищо, ПП сами се изписват от следващите възможности. Напускат собствените си позиции, защото ГЕРБ са в същото кафене. Много недалновидно. Ама хайде да не ги учим да мислят, че ще започнат да играят шахмат. Предложението на ГЕРБ за Зеленски явно е в отговор на сагата с Митрофанова.

Партиите ни се стрелят с евроатлантически патрони, взаимно се дискредитират в очите на Big Brother. Наддаване в пиарски упражнения, кой е по-въздействащ и кой по-ефектен номер ще измисли. Моментът е критичен. Ако ще трябва да се мачкат ПП, всички средства са позволени. България трябва да махне от лицето си това ПП-ейско було на незнанието, което ни струва милиарди плюс уронване на държавното достойнство.

Предстоят много трудни решения за нацията и държавата ни. ГЕРБ все още могат да играят тази сложна игра, макар че са малко бинтовани. Ще преглътнем някои техни недостатъци. На фона на апокалипсиса от ПП, които ни предложиха да ни разходят над облаците без пилот в самолета, ГЕРБ ми изглеждат като изумруден плаж на Малдивите. За съжаление, една нация има сила за съпротива, ако властта е защитена от електорална подкрепа.

В момента сме идеални за сакрална жертва. Най-бедни, без вътрешен надзор, всички служби се разпадат, и най-отгоре две недоразумения като Асен и Кирил, които трябваше циркаджийски да разградят политическата система в България. Даже не схващат какво вършат. Утре като завалят ракетите, те ще са в Канада... Нека не забравяме, че на нас първи ни спряха газа. Всичко ще ни е първо... да си знаем.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук