Фейкът, който тече с "жълтите павета", е същото, което Мая Манолова направи през 2013-та с Костинброд, само че този път беше подготвяно дълго преди това, за да бъде изплюто в поръчкови и платени медии в петък следобед преди изборите.

Това написа в профила си във Фейсбук политическият анализатор Виктор Димчев. 

Ето какво написа още той: 

Иначе разследването по темата е от няколко месеца.

Тръбенето по темата тече от няколко седмици по поръчковите групи, медии и цветни сглобки тип СС, ДБ, ПП и подобните.

Платените медии вземат пари, за да разпространяват едно и също неясно послание.

Ако вярвате, че корупцията в България се изразява в поръчки за стотина хиляди лева в центъра на София, значи или сте били в леглото на Борис, Асен или друг от компанията на веселите момчета, или сте много, много прост.

Да си знаете.

По-рано стана известно, че Европейската прокуратура провежда акция "Пътят на жълтото паве" в София. Извършват се обиски и се изземват документи от офиси на Столичната община, свързани с ремонта на историческия център на София.

Разследващите, които са ръководени от Лаура Кьовеши, подозират злоупотреба с евросредства в размер на 6 милиона евро, с които е финансирано възстановяването на настилката от жълти павета в центъра на столицата.

Темата бе коментирана от Бойко Борисов. 

"Европейската прокуратура започна да работи по темата с жълтите павета от септември м.г. А днес влезе БОП-а на Демерджиев и президента Радев влезе да взима документи, също като "Костинброд", посочи Бойко Борисов. 

"Днешното им влизане е тенденциозно и обслужва президента Радев. Шишков бие по ГЕРБ, Демерджиев - по ПП-тата. Това случайно ли е? Той наблюдава кой взима превес и целта е да няма правителство.

Това прави страшно разделение между партиите и невъзможност да се направи правителство. Защо влязоха в петък вечер?! За да може в събота всички това да въртят", каза Бойко Борисов. Според него това е удар върху ГЕРБ.

Днес се сетили да отидат там, след като от септември месец разследват, аргументира се Борисов.

"Ако фирмата е измамила общината ще си понесе отговорност", каза обаче той.

"Какъв беше Шишков преди да стане служебен министър? Какъв беше Шишков? Убиец! Той беше в "Триадица“ (б.р. - главен архитект), заради него умря човек! Този човек ходи да ръчка на две места, за да носи "ядки" на ПП-тата.

Нито аз съм редил павета, нито съм разпоредил това. Има фирма за строителен надзор, пет човека носят отговорност. Заговор е, да си понесат отговорност. По какъв начин го нарекох? Заради него загина човек! Загина в шахтата, не помните ли?

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук