"Това е едно дежа вю, особено когато е замесено името на Атанас Атанасов. Нито Атанасов, нито служебният вътрешен министър Бойко Рашков цитират закона за използване на СРС в този казус". Това коментира пред Дарик радио  Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Добави, че всички твърдения по темата са безпочвени и са сходни с казуса "Костинброд". Опитват се да участват в някакъв екшън, сюжет от роман на Богомил Райнов, каза още Десислава Атанасова.

В насаждане на тези основания, че смените се правят, за да се гарантират честни и прозрачни избори, няма логика, заяви Десислава Атанасова и добави: Не виждам голяма логическа връзка в смяната на ръководството в Агенция по горите, например.  

Напомни, че ГЕРБ е дошла на власт през 2009 г. когато нито областните управители са били избирани от ГЕРБ, нито директорите на МВР, нито са участвали в изработването на Изборния кодекс.

Винаги съм твърдяла, че изборите се правят от гражданите, не от областните управители и директорите на МВР, заяви тя. 
Във връзка със скандала "Илчовски" Атанасова коментира: Прокуратурата е органът, призван да открива дали има нарушения. В този случай ставаше дума за един търговски спор, който се разигра на най-високата трибуна в държавата - тази на Народното събрание, което считам, че е некоректно от страна на т.нар. партии на промяната. 

Поясни, че отново ще бъдат в коалиция ГЕРБ-СДС на предстоящите парламентарни избори, каза Атанасова и добави, че е важно гражданите да имат по-широка палитра за избор и да направят своя избор. Партиите трябва да говорят за политики и да търсят доверието на гласоподавателите. Тяхната мисия не е да се замерят с компромати.