Евродепутатът и лидер на "Презареди България" Николай Бареков написа отворено писмо до КОНПИ по повод Иво Прокопиев и доходите му. Ето какво написа Бареков:

На вниманието на КОНПИ!

Искам да информирам откъде са минимум 80 хил. лв. от въпросните 14 млн. лв. недоказан доход на г-н Иво Прокопиев. Благодарение на аверите му от СГС и Лозан Панов от ВКС, бях осъден да заплатя глоба в размер на 70 хил. лв., затова че съм нарекъл въпросния господин “фалирал олигарх”. Така бе запорирана моята заплата от Европейския парламент и тя влизаше директно в джоба на господина, а от там - в касата на ПП “Да България”, на която по посочените по-горе причини се смятам за спонсор.

Останалите 10 хил. лв са сумата, за която г-н Прокопиев ме осъди да заплатя заради публикация в сайта BNews по същата тема. Впоследствие червенобузковият гризач, който реве, че държавата му е запорирала летния дворец в Созопол, чрез ЧСИ наложи възбрана на мой наследствен от баба ми и дядо имот в центъра на Пловдив. Имотът на стойност стотици хиляди левове беше оценен на 5 хил евро и ако не бях платил, щеше да бъде изнесен на публична продан и продаден за стократно по-ниска цена. Така разбират демокрацията и пазара червенобузковите гъски от Разград.

Готов съм да свидетелствам в КОНПИ за въпросните 80 хил.лв, които г-н Прокопиев, благодарение на аверите си в съда, придоби от мен.

Поздрави от Страсбург!