Перфидна е вече борбата за „златното ключе“  на властта. Всеки от окопитилите са преди 30 години и влезли в политиката протяга „потна“ ръчичка. Това заявява в коментара си за предаването „Беновска пита“ журналистката Илиана Беновска.

Ето какво още каза тя:


Мотивът им е, който държи властта размахва диригентската „пръчка“ по „чичо Денчо“-вски – партийният „лакомник“ на Михалаки Георгиев  /за по-младите или по-неуките справка: разказа „Меракът на чичо Денчо“ , за да разберат защо е толкова „кървава“ битката за власт.
Явно, сме в окопна война преди избори. Някои „умници“ са подготвили с фини детайли капана „Апартаменти от Артекс“, замаскирали са го с клони и са чакали търпеливо „тържествения марш“ на ГЕРБ към победа в евроизборите да се сгромоляса в тази „гурме“ - яма.

Нали, знаете какво е „гурме“? Това е: прилагателно, което описва изисканите ястия, в чието приготовление и начин на поднасяне са вложени специални съставки, особено старание и творчество…

Кои са „специалните съставки“ в гурмето „Апартаменти“? Това са най-висши функционери на ГЕРБ. Как е приложено „особеното старание и творчество“ към тях? Умни „мастер-шефове“ са „подушили“, че от „специалните съставки“ Борисов ще го боли. В какво е „изискания начин на поднасянето им“? Търпеливо е изчакан баш момента – тръшнаха двете Ц-та  на „бялата покривка“ на „масата на успехите“ на Бойко Борисов, като най-дълго управлявалия министър-председател в най-новата ни история.

Честно казана, сигурно, Ви е яко неприятно, меко казано, г-н Борисов. Сигурно, дори, сте бесен. Бесен сте си сам на себе си. Защото, както гласи известната мисъл: „Успехът е общ, провалът е твой“. Или казано по-разбираемо - „гурме“ са сготвени и поднесени не двете Ц-та. Опитват се „гурме“  да сготвят личните Ваши 10 години в политиката. И на „пусия“ са Корнелия Нинова, Румен Радев и знайни, и незнайни лакомници за „златното ключе“ към властта, и потриват ръчички да развеят победната кърпа, и да извият хорото на изборната победа около Вас.

Та. Най-важното днес, г-н Борисов, е да проанализирате кой Ви сервира „гурме“ –то с апартаментите на Цветанов и Цачева?  И да го заковете.
Аз съм Беновска. И питам.