При изминали 48 часа след извършване на убийството вероятността за разкриването на престъплението е под 50%. Това каза експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов, цитиран от Фокус.

Той уточни, че качествено разследване не може да бъде проведено без съвременна криминалистика.

Топкриминалистът Ботьо Ботев разнищи версиите за убийството на журналистката Виктория и обяви... 

„Световната статистика и информацията, която се е анализирала при подобни убийства, показва че колкото повече се отдалечава от времето на извършване, толкова разследването е по-затруднено. Ние имаме добри специалисти, но възможностите на Института по криминалистика са много занижени – не защото там няма специалисти, а защото той много отдавна е във фактически фалит“, поясни той.

Проф. Николай Радулов каза още, че хората нямат доверие на органите на реда, поради лошото управление на Министерството на вътрешните работи и добави, че няма престъпление, което да не е последвано от абсурдни изказвания на отговорните институции, а това води до усещане за безсилие на властите и нарастване на престъпността. 

Радулов обаче си премълча, че и той пряко е допринесъл за това състояние на органите на реда в качеството си на зам.-министър и секретар на МВР (1997-1999) в правителството на Иван Костов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!