"Превратаджиите на Радев и Божков искат да изгорят живи полицаите! Вие представяте ли си за какво става въпрос?", това сподели в сряда журналистът Петьо П. Блъсков.

Малко след това той публикува в личния си фейсбук профил силен кадър от протеста (публикуваме думите му без редакторска намеса): 

"Помислете над тази снимка за малко!

Представете си какво минава през главите на тези момчета в униформи в този момент!

Те имат майки, бащи, братя и сестри. Някои имат семейства, малки деца, бебета.

Загледайте се в очите им!

Какво виждате?

Аз виждам страх. Страх, че няма да видят как порастват децата им, как завършват училище, как стават хора. Страх от "протестиращия" който всеки момент ще ги запали без да му мигне окото.

Защото някакъв иска власт на всяка цена, а на други не им се лежи в затвора.

Сега се замислете в една нормална държава как би постъпила полицията с подобни отрепки, които поставят в опасност живота на 20 служебни лица!

3 пълнителя олово в главата, доживотен или най-малкото 20 години затвор. Моментално!

В България, те, великолепните, умните и красивите, цял ден реват, че, ох, били ги напръскали със спрей, те били жертвите.

Помислете колко хора, пари и логистика изисква застилането на жълтите павета с бали слама, която да бъде подпалена. Изгарянето на полицаите е мислено, планирано и организирано. Това не е нещо "спонтанно"

Помислете в какви глави може изобщо да се зароди подобна мисъл. Да изгориш живи невинни хора... И тези същите глави искат да управляват държавата".

 

"СДВР: 127 полицаи са ранени. 35 метежници са задържани. 30 от тях имат множество
криминални регистрации. Мутри вън, а?", допълни Блъсков."Младите и красивите си донесоха ножове, чукове (на снимката), бомбички, камъни, изкъртиха жълти павета и се опитаха да изгорят живи полицаи. За щастие пожарникарите накиснаха приготвената сламена клада с вода.

30 полицаи са ранени, един е в реанимацията на ВМА.

Един от викащите "мутри вън", които е задържан днес, е Пламен Стоянов, по-известен като Големия Дамбовец. Преди години Стоянов попадна зад решетките при действията по спецоперацията "Октопод".

Първо в БЛИЦ! Арестуваха Големия Дамбовец на протеста в София

Васил Божков всеки ден дава указания за хода на метежниците, дори не се крие.

По нощите донасят на хамелеона Христо Иванов какво са се разбрали с Маджо и това го слуша цяла България.

И тези хора имат наглостта да се правят на морални стожери? Тези се борят с "Мафията"? Моля?", допълни журналистът в личния си фейсбук профил."Жълтите павета вдъхновили автора на "Магьосникът от Оз”, преживяли войни, метежи, смяна на три държавни строя и безброй управления...

Къртят ги със знамето на България...

Жалки, безпросветни червеи...

Никога не подценявайте способноста на глупаците да затрият човечеството!", възмути се Блъсков за грозната проява в центъра на София.

БЛИЦ припомня, че в сряда  от МВР показаха видео как демонстранти къртят историческите жълти павета в центъра на София. Медията ни уточнява, че те бяха изпозлвани като самоделни оръжия срещу полицаите, правени да бдят за сигурността на протестиращите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!