Ситуацията е тежка, неприятна и ангажира изключително много общественото мнение. Да се коментират нещата сега е малко трудно, защото това, което съществува като информация, не е ясно дали е най-обективната. Това заяви относно убийството в Костенец топкриминалистът Ботьо Ботев в ефира на БНТ.

"Това не е първият случай, който се появява в обществото като криминален случай. Тази дейност по принцип се подценява от гледна точка на това, че се знаят нещата, подхожда се спокойно", заяви той. "Знам, че се полагат всички усилия, но този първоначален момент, в който са ангажирани много хора, в който е необходимо да се направи перфектна организация, това, което прави впечатление е, че твърде много се дават насоки за работата", коментира Ботев.

"Този човек познава цялата планина. Може ли в един такъв кратък момент да се проверява всичко, което постъпи като информация? Моето мнение е, че се залага на явните действия, а онази дейност, касаеща оперативната оценка, има сериозни пропуски. Застраховам се, че боравя с информацията, която излиза в общественото пространство. Относно тази къща, където е живял вторият убит - роднина, който представлява интерес, според мен е подходено несериозно", категоричен е криминалистът.

"Когато се прави оценка или анализ, могат да се направят изолирани изводи. Доказателства се откриват по-късно. Нима хората, които работят по случая, не желаят бързо да се случат нещата? Желаят. Въпросът е как ще се подходи, какъв е правилният път. Действащите на терена хора, които се занимават с тази история, са поставени под натиск, който пречи", добави още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!