На 5 ноември ще има геополитически трилър, в който България ще е жертвата. Така политическият наблюдател Боян Чуков предвижда във връзка с предстоящите президентски избори в САЩ и влиянието от резултатите им у нас.

„Едва на посочената по-горе дата ще ни стане ясно кой е „убиецът“ и кой е „жертвата“ в глобален план.

България във всички случаи ще си остане жертва благодарение на нейния днешен нефелен политически елит. Само почти пълното му отстраняване може да доведе до светлина в тунела, която не е от насрещния влак“, пише той в своя Телеграм канал „Матрицата отвътре“.

Защо Ердоган се провали? Защото се опита да играе по схемата „и вашим и нашим“. Борис Джонсън срина резултатите от преговорите на срещата между руснаци и украинци в Истанбул през март 2022 г. Британецът имаше информация за договореностите на Босфора и отиде в Киев да инструктира Зеленски.

Резултатите са добре известни. Ердоган динамично общува с организацията „Мюсюлмански братя“. Нейният център се намира в Египет, в бившия британски сектор на влияние. „Мюсюлманските братя“ са създадени през 1920 г. под британска опека.

Първата тяхна джамия е построена в град Суец, в британската зона с парите на Британската източноиндийска компания. Ердоган е бил в течение на руско-украинските преговори през март 2022 г. като главен посредник.

Турският план за умиротваряване на Украйна е много далеч от този на Доналд Тръмп. Той е близък до този на Джо Байдън.

Турците лобират за повторни референдуми на новите освободени руски територии под „международен“ контрол (по-ясно казано, под контрола на обединения Запад).

Резултатите са предварително известни с помощта на вече познатата изборна технология в България наречена „ала-бала“. Анкара ратува за категорично закрепване на Одеса и Николаев към Киев.

И плавно интегриране на Незалежната към ЕС, което реално означава прикрепване към НАТО. Маастрихският договор влязъл в сила на 1 ноември 1993 г. е известен с очевидното натовизиране на Евросъюза.

Днес и на най-бавноразвиващите се ясно, че НАТО е въоръжения юмрук на ЕС. Ето защо Путин се отказа в Астана от посредническите услуги на „приятеля Ердоган“.

Орбан е за предпочитане пред „комисионера“ на Лондон в лицето на турския президент. Турция се бърка постоянно в руската зона на влияние в Централна Азия, Кавказ и Крим. Орбан има директна връзка с Тръмп, който от своя страна има сериозни връзки с Британия.

Орбан претендира само към една част от Западна Украйна, която е населена с етнически унгарци. И търси евтини руски енергийни суровини.

Изглежда скромно и коректно на пръв поглед. Освен това унгарският премиер не е любимец на Брюксел, който воюва с руснаците за остатъчната украинска територия. Конфликтът на Орбан с Урсула фон дел Лайен усложнява отношенията на гинеколожката с Доналд Тръмп, което не може да не радва руснаците.

До 5 ноември т.г. ни предстои да гледаме многосериен геополитически трилър.

Едва на посочената по-горе дата ще ни стане ясно кой е „убиецът“ и кой е „жертвата“ в глобален план.

България във всички случаи ще си остане жертва благодарение на нейния днешен нефелен политически елит. Само почти пълното му отстраняване може да доведе до светлина в тунела, която не е от насрещния влак.