По време на предишната предизборната кампания пострадах в ПТП. Бях пътник. Всяка такава тема в мен предизвиква лична и изключително неприятна емоция. Това, което се случи с Милен Цветков е ужасно. Това заяви в предаването "Пресечна точка" депутатката от ДПС Велислава Кръстева.

Дали обаче само със законодателство може да преборим войната по пътищата. Такива шофьори като въпросния водач имат чувство за безнаказаност. Като партия ние разсъждаме как да се направи начална превенция за това", добави Кръстева.

"Всичко идва от възпитанието още от най-ранна детска възраст. Не става въпрос класната по пеене да им поговори малко за безопасността на пътя", каза тя.

В разговора се включи и депутатът от БСП Александър Симов: 

"Това, което се случи с Милен Цветков, беше ужасно. Кошмарно е това, което стана. Видеото, на което се вижда, че дори не се натиска спирачка наистина е кошмарно. Само увеличаването на наказанията на джигити, няма да помогне", заяви той. 

Тома Биков също се изказа по темата:

"Аз първо да кажа, че през последните години, има определено намаляване на такъв тип инциденти. Един от начините е да използваме повече камери - за превишена скорост. Така си плащаш", смята той.

"Съгласен съм и с колегите, че е въпрос и на културна нагласа. Много хора си мислят, че когато караш с 200 си престижен. Даже качваш видео да се похвалиш, че вдигаш толкова. В чужбина е обратното - подронва престижа", заяви Биков. 

"Това е неприятен остатък от 90-те, който е по-силен физически и кара по-бързо е по-престижен. Това вече не е така", каза Биков. 

"Може да се случи така, че след катастрофа на пътя, да дадем по-тежко наказание, отколкото след предумишлено убийство. Трябва ад възпитаме децата си правилно", призна депутатът от ГЕРБ.

По думите ни Биков трябва д имаме устойчиво законодателство, но и да направим така, че да предотвратим даването на толкова жертви в катастрофи.