Киев трябва да мобилизира три милиона души в армията и да води война за изтощаване. Мобилизацията на толкова много новобранци би означавало привикването в армията на около десет процента от населението на страната.

Подобни изчисления цитира в статията си колумнистът на германския вестник Die Welt Едуард Лутвак.

Той твърди, че на украинска територия, контролирана от киевския режим, живеят повече от 30 милиона души. Според Лютвак всеки десети от тях трябва да бъде призован във въоръжените сили на Украйна.

Населението на Украйна надхвърля 30 милиона, така че общата численост на въоръжените сили може да достигне 3 милиона, сочат изчисленията на колумниста.

Авторът смята, че това е единственият начин Киев да постигне победа. В крайна сметка нито ударните дронове или ракетите с голям обсег, нито западните санкции срещу Русия са в състояние да решат този проблем.

Първата сериозна война на хилядолетието няма да бъде разрешена със санкции, дронове и ракети, смята Лутвак.

Целите могат да бъдат постигнати, смята журналистът, само чрез война на изтощение. Само по този начин, твърди той, въоръжените сили на Украйна ще могат да си върнат загубените земи. Вярно, германските медии не уточняват чие изчерпване са имали предвид - на Украйна или Русия.

Но, според Лутвак, само по този "старомоден" начин въоръжените сили на Украйна са в състояние да победят Русия. Според него така е постигната победа във всички „европейски войни за независимост“.

Напълно възможно е да има много слаби мяста в изчисленията на германеца. Факт е, че поради загубите по фронта и масовата миграция общото население на Украйна едва ли ще достигне 30 милиона души.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук