Никой не е коментирал идеята за нови данъци, нито за увеличение на данъците. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" и допълни: "Кой е казал, че ще се увеличат данъците? Аз казах, че трябва да има дискусия. Това е друго нещо".

"Трябва да престанем да реагираме само на ключови думи и да започнем да четем целите изречения, а ако може и целия текст", категоричен бе той.

"Иначе има опасност някой да остане с грешно впечатление. Категорично трябва да има дискусия по темата за отношенията държавни вземания и общински вземания", каза още вицепремиерът.

"Трябва да има връзка между икономическата конюнктура и общинската администрация", каза още той.

"В момента няма нито един местен данък, който да осъществява връзка с икономическата конюнктура на дадена община", добави Дончев.

Той напомни, че в програмата на правителството няма нито една дума, свързана с данъците.

"Дискусия трябва да има. Нали не е забранено да дискутираме", попита вицепремиерът.

"Разбира се, държавата трябва да помага на общините, които са бедни. Трябва да дадем и на кметовете и общинските съветници инструменти в ръцете, с които работят. В момента няма значими разлики между данъците в малките и в бедните общини", обясни Дончев.

На въпрос дали премиерът Бойко Борисов го е разбрал, той отговори: "Трябва да четем всичко, а не ключови думи само".

Дончев коментира и случилото се с НАП. Той заяви, че се надява всички служби и Прокуратурата да си свършат работата: "Трябва обаче да си изясним какви мотиви стоят за една такава хакерска атака".

Вицепремиерът коментира също така, че Мария Габриел би била чудесен кандидат за еврокомисар: "Жените са на мода".

Повече по темата гледайте във видеото:ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!