Тежкото убийство в Русе на Виктория Маринова провокира множество реакции. Една от тях беше тази на евродепутата Ангел Джамбазки, който призова за връщане на смъртното наказание при подобни тежки и изключително жестоки случаи.

Според него извършителите на подобни деяния нямат право да се връщат отново в обществото, защото няма да се поправят.

Ангел Джамбазки заяви, че е убеден, че трябва да се върне смъртното наказание, въпреки липсата на подкрепа в обществото за това, съобщава Bulgaria on air.

"За подобно зверско деяние, абсолютно нечовешко, няма друго справедливо възмездие. Това е моето лично убеждение", настоя евродепуатът.

Джамбазки беше категоричен още, че при подобни случаи много често извършителите се възползват от съкратено производство и след няколко години излизат на свобода. Именно за такъв случай припомни той.

"Помните ли убиецът на студентката във Велико Търново. Още едно прекрасно младо момиче убито за нищо. Този беше извършил преди това две убийства. Вместо да получи справедливото възмездие, отново беше в храстите с брадва", добави Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR. 

Той настоя за промени, които да касаят именно тези тежки криминални деяния. Според евродепуатът, ако не се върне смъртното наказание, то трябва да се въведе химическа кастрация на извършителите, която практика вече съществува в други страни.

Джамбазки обясни, че второто нещо, което задължително трябва да стане е да се премахне съкратеното следствие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!