Решението на Слави Трифонов да не участва в листите на „Има такъв народ” за предсрочните избори ще изиграе негативи на проекта му. Това мнение изрази в предаването „Пресечна точка” по Нова телевизия политологът доц. Стойчо Стойчев.

Само един човек е направил успешно това, което Слави иска да направи – Симеон Сакскобургготски. Но Слави не е царят. Да се мериш с царя е малко рисковано от гледна точка на успех”, подчерта експертът.

„Хората гласуват за Слави Трифонов, не за Тошко Йорданов.  За тях това е подмяна, те искат да виждат този човек там.

Твърде много стана очакването около Слави. С години се говореше дали ще прави партия, ту напред, ту назад.

Колкото и да обичаме да се оплакваме и да се изкарваме жертви, обичаме политиците да са лидери. Затова гласуваме за генерали, мъже, хора, които гледат лошо...

Ако той не може да вземе решение, да се появи лично, хората ще кажат: Това не е човекът”, каза още доц. Стойчев.

По думите му, не е ясно каква точно заявка прави Трифонов, заявявайки, че може да носи отговорност и от „една друга институция”. „Може да каже и че като премиер иска да участва”, коментира той.

Според актьора и режисьор Влади Априлов, който също бе гост в предаването, хората са свикнали със Слави. „Той е легендарна личност, 20 години печелеше доверието на българина.

Той казва: Имаме платформа. Каква платформа сте изградили? Всички гласуват за Слави, каква платформа?

Няма да стане той да е отстрани, като треньор, а ИТН да играят в парламента. Неговите опозиционери ще извлекат полза от тази работа и ще хвърлят върху него вината”, прогнозира Априлов.

Шоуменът коментира, че е възможно Слави Трифонов да се кандидатира за президент. „Сега това е модерно, всеки иска да е президент – Кобрата, Стъки, Луна. Ще взема в понеделник и аз да пусна едни документи”, пошегува се Влади Априлов.

Според водещата Искра Ангелова в случая Слави постъпва достойно, защото знае, че не е политик и знае, че това не е неговата експертиза. „Той си дава сметка, че не е политически субект, че партията му не е политическа формация, че вотът на хората е емоционален и вот на гнева и от това нищо конструктивно няма да произлезе”, коментира от своя страна Искра Ангелова.

„20 години всеки ден в национален ефир беше проповядвано, че всички политици са маскари от едно иначе забавно шоу и беше налаган един стил музика и философията, която стои зад текстовете, които, никога не съм криела, възпита едно много цинично поколение. Беше отгледано цяло едно поколение от хора, което някак си нарочно да слуша тези кючеци, да се разголва...

Просто хората гласуваха „против”, както си обичат те, без да си дават сметка, че вотът „против” не означава нищо градивно и не е вот „за”. Когато искаш да разрушиш едно статукво, просто предложи алтернатива”, коментира още тя.