"Ние имаме нов проект, който се реализира по спешност. Той може да е подготвен и малко по-рано. Ако направим сравнение между новия проект и „Има такъв народ“, то „Има такъв народ" тръгна от много по-силни изходни позиции.

Силно присъствие в българското и медийното политическо пространство и популярно шоу, докато новият проект тръгва малко прибързано няма голяма подготовка. В това отношение ми се струва, че неговите шансове са по-слаби от тези на „Има такъв народ“. В този смисъл аз очаквам той да прескочи стабилно изборната бариера“.

Това каза за БНР професор Тодор Галунов, преподавател във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Според него политическият проект на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков ще постигне резултат, който ще осигури депутати в парламента.

„И може би ще хвърли повече яснота върху формирането на нов кабинет. В този смисъл аз очаквам нейната поява да повиши шанса да се формира правителство, но не очаквам някакво голямо политическо чудо“, допълни в предаването "Хоризонт за вас" професор Тодор Галунов.

На въпрос как създаването на новия проект ще се отрази върху президентската кампания на Румен Радев, професор Тодор Галунов коментира:

Румен Радев влиза като фаворит в тази изборна кампания. До голяма степен останалите партии сякаш дълго време се опитваха да му поднесат една служебна победа.

В крайна сметка те продължават да нямат своите кандидати.  Повечето наблюдатели свързват появата на този проект с президентската институция. Аз не мисля, че това ще промени радикално нагласите.

За част от избирателите Радев все още е кандидат предимно на БСП. Тук по-скоро може да има известна доза охлаждане в твърдия електорат на БСП от това, че новият проект се свързва с фигурата на президента"