"Не знаем въобще дали биха били приети оставките на министрите. Тези хора най-вероятно все пак ще бъдат заменени с хора от ГЕРБ. Аз мисля, че ще продължим да се забавляваме с отношенията между лидерите в малката коалиция. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Георги Харизанов от Института за дясна икономика. 

"Гласовете в защита на министър Нанков наистина са твърде много. Към днешна дата не съм сигурен дали оставките ще бъдат приети, наистина", призна той.

Освен него в студиото бе и социологът Юрий Асланов:

"Не ми е съвсем ясно какво става. Не вярвам някой да е изненадан от това, което се случва. И в предишни парламенти сме наблюдавали подобни сюжети. Не вярвам, че лидерите на ГЕРБ ще поемат риска да отхвърлят подадена оставка. Не ми се вижда логично. Струва ми се, че там няма глупави хора, които да не си дадат сметка за последиците. Важно е да разберем обаче дали преживяваме някаква политическа криза. От няколко дни се завъртя темата за предсрочни избори и към този момент в думите на анализаторите откривам много истина", каза социологът.

Не мисля, че думите могат да променят в момента посоката, в която се развиват политическите процеси. Всичко е изричано много пъти от различни политици. Някакси сега да се вторачваме в нещо, което ние сме констатирали и сме съгласни помежду си, само защото е казано от президента, ми се струва недостатъчно. Очевидно преживяваме един кризисен момент, който касае основно управляващите", каза още Асланов по повод на речта на президента Румен Радев от снощи.

"Никой по този свят няма как да контролира пътни инциденти. Едва ли има изненадани от вчерашната реч на президента. От една страна той обаче вчера задраска и опозицията. Трябва нова мисия и идея на изпълнителната власт, но няма смисъл от театър", каза Харизанов и добави, че според него има министри, които не се справят достатъчно добре и може би ще има още оставки.

"Валери Симеонов има всички основания да спре да иска оставката на Ангелкова. Симеонов дължи серия от извинения заради обвиненията си, които не се оправдаха", каза Харизанов.

"Аз пък не мисля, че оставките биха удовлетворили обществените очаквания. Има неща просто, които вече дразнят избирателите. За мен обаче по-важно е, че засега ГЕРБ продължава да изпитва комфорт, защото реално срещу тях има само един единствен фронт. В момента, в който се открие втори фронт, той може и да обедини тази част от обществото, която просто не иска ГЕРБ на власт", каза Асланов.

"най-големият враг на ГЕРБ, както казва Борисов, е самият ГЕРБ", завърши Харизанов.