Думите на руският патриарх са справедливи и казани с пасторска любов. Това каза чрез "Фейсбук" бившият генерал от руското разузнаване Леонид Решетников по повод изявленията на патриарх Кирил в България.


Радев с първи коментар за срещата с патриарх Кирил, призна какво му е казал (СНИМКИ) 

„Този конфликт нямаше да придобие такъв размах, ако не беше ситуацията, в която са Русия, Европа и целият свят... Западният свят, в който сега се включва България, оказва изключително мощен натиск върху Русия с цел, както казва Владимир Путин, да спре развитието й. Ние с вас се оказахме от различните страни на това разделение”, написа Решетников в социалните мрежи

Не се обиждайте, думите на нашия партиарх бяха справедливи и казани с пастирска любов", написа Решетников в социалната мрежа Фейсбук.
 
„Българите имат с какво да се гордеят. Предците на съвременните българи имат огромна заслуга за предаването на нас, руснаците, на православната съкровищница. За това руснаците са знаели винаги, руснаците, а не съветските хора. Никога няма да кажа, че българският народ е предал руснаците. Това просто не е ставало. Нямам списък с преценции от Русия към България. Русия и Съветският съюз са допускали грешки в отношенията с България, но и България не е била безгрешна. Понякога интересите ни не са съвпадали, а понякога сме се разбирали неправилно Днес ние разглеждаме конкретен случай. Това и казах на руските експерти, увлекли се по разобличенията“ , пише още генералът.