Президентът отговори както трябва. Без да влиза в емоционални спирали. Смятам, че позицията на президента е достатъчно твърда и национално отговорна. Така коментира Илияна Йотова скандала с руския патриарх Кирил.
"Няма да влизам в конспиративни теории, всеки може да изразява каквото иска мнение. Важно е да отстояваме достойно позициите си", добави тя.

"Не смятам, че това е активно мероприятие на Кремъл срещу президенството. Приемам го като емоционална реакция във възможно най-неприемливата форма.

"Дълбокият ми поклон пред руския патриарх е поклон и пред Българската православна църква", каза тя.

"Президентската институция няма да е толкова безгласна, както предишните 5 години. Поели сме ангажименти към хората и ще ги изпълняваме. В съглашение зад гърба на хората няма да влизаме", коментира Йотова за отношенията между Радев и Борисов.

"За мен е важно какво коментират хората. Мога да убедя всички, че съвпадението на тоалети на мен и госпожа Радева е абсолютно случайно. Поздравявам я все пак за добрия избор на дреха", пошегува се Йотова относно еднаквите им облекла по време на приема при президента на 3-и март.