Политическият анализатор Георги Харизанов нанесе мощен удар на ДСБ и секретаря им Емил Мачиков.
"Заема ли официално длъжността "главен секретар на ДСБ" г-н Мачиков и ако да - с какъв договор? Ако не - защо се представете такъв и на какво основание", пише Харизанов в обръщение, адресирано до Радан Кънев и Атанас Атанасов.


„Ако г-н Мачиков не плаща данъци и осигуровки и няма официални трудов договор и приходи, можем ли да обмислим вероятността да имате “черна каса” на партията ДСБ и да му плащате в кеш от нея?”, пита още политическият анализатор от профила си във Фейсбук. 

„Разчитам на точен и коректен отговор, който да се покрива с претенциите ви за законност, справедливост и спазване на правилата.
В противен случай ще сте поредните политически ментета, изповядващи принципа “слушай ме какво говоря, а не ме гледай какво правя””, посочва в заключение той.
 
Ето и пълния текст на поста му:

Уважаеми г-н Radan Kanev, 
Неуважаеми г-н Атанас Атанасов,

На фона на безспирните Ви призиви за законност, справедливост и за спазване на високи етични стандарти в политиката, няколко въпроса, свързани с главния секретар на ДСБ Emil Machikov, поставят огромно съмнение пред искреността на намеренията и посланията ви и претенцията ви за носители на свещения политически морал. 

А именно:
- Заема ли официално длъжността “главен секретар на ДСБ” г-н Мачиков и ако да - с какъв договор? Ако не - защо се представя за такъв и на какво основание?
- Ако г-н Мачиков е назначен за главен секретар на ДСБ, защо от години не са му плащани осигуровки и същият от 2013-та насам е с прекъснати здравноосигурителни права?
- Вярно ли е, че г-н Мачиков е бил назначен в ДСБ два пъти за по един месец преди четири-пет години, веднъж на граждански и веднъж на трудов договор, и ако да - защо тези договори са прекратени?
- Вярно ли е, че г-н Мачиков от поне 6 години насам няма никакви официални доходи /освен тези два договора с ДСБ за по месец/, и ако да - с какви пари живее? 
- Откъде и как г-н Мачиков получава средства, за да се издържа и да пътува из страната, и защо тези средства не са декларирани и обложени с данъци, както повелява закона?
- Ако г-н Мачиков не плаща данъци и осигуровки и няма официални трудов договор и приходи, можем ли да обмислим вероятността да имате “черна каса” на партията ДСБ и да му плащате в кеш от нея?

Разчитам на точен и коректен отговор, който да се покрива с претенциите ви за законност, справедливост и спазване на правилата.
В противен случай ще сте поредните политически ментета, изповядващи принципа “слушай ме какво говоря, а не ме гледай какво правя”.