"Оставката показва, че господин Порожанов не иска да понася повече негативи заради други хора. Добър министър и много добър експерт. Той е и добър човек. имам честта да го познавам." Това заяви в ефира на предаването "Плюс-Минус" политологът Георги Харизанов относно подадената оставка по-рано днес от земеделския министър. 

"Да, това беше наложено от господин Борисов. Десислава Танева не е лош министър. Тя вече е била на този пост и се справя изключително добре. Тя е човек от сектора и има много опит. Въпросът е дали хората, които продължават да заемат ръководни постове, са наясно с доста по-високите стандарти и изисквания", включи се Харизанов. 

"Госпожа Нинова е уволнявана заради съмнение в корупция. Не й отива да говори за задкулисие", отсече Харизанов. 

"Президентът е зрител - коментира, задава въпроси и не иска да е участник в законодателния процес. Има право да се среща с политици и министри, но той отказва. Той отказва да посещава парламента и да говори с народните представители. Той смята, че нужно беше да приеме целия състав на БСП и да обсъжда "Визия за България". Той е избран да управлява, не за да диагностицира и да задава въпроси", заяви политолога. 

"Президентът е част от опозицията и това не му прави чест. Нито пък това да се опитва да си присвоява чужди заслуги, говоря за "Фолксваген"", добави той във връзка с възможността да бъде построен завод на огромната фирма у нас.