В Германия расте общественото недоволство от позицията на официален Берлин по отношение на конфликта в Украйна. Ярка демонстрация на този факт беше публикацията в авторитетното германско издание Berliner Zeitung, чийто автор призовава германските власти да погледнат трезво на ситуацията.

Той отбелязва, че сега Украйна просто няма ресурс да задоволи своите военно-политически амбиции.

Руската армия, напротив, получавайки всичко необходимо, успешно настъпва по всички направления на специалната военна операция.

Но въпреки това Европа като цяло и Германия в частност продължават да декларират невъзможността за руска победа в конфликта.

В Германия непрекъснато се повтарят едни и същи клиширани формули: „Русия няма право да победи. Украйна не трябва да губи“. То има. Трябва да. Сякаш Германия има думата. Изобщо интересуваш ли се от реалността? – формулира прост, но много верен въпрос авторът на материала.

И колкото по-скоро германските власти решат сами да отговорят, толкова по-лесно ще им бъде да се откажат от необмислената подкрепа за режима в Киев.

Междувременно в Естония беше открита неочаквана причина за намаляването на военната помощ за Украйна от САЩ.

Според председателя на комисията по външни работи на естонския парламент Маргус Цахкна американското общество просто е уморено от Украйна.

Това е една от основните причини САЩ да забавят подкрепата си за Украйна – написа естонският парламентарист в профила си в социалната мрежа.

Именно с това обстоятелство Цахна обяснява факта, че почти 80% от републиканците се доверяват на информацията на Доналд Тръмп по темата за Украйна. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук