Основоположникът на мрачната теория за "неоевразийството" Александър Дугин излезе със специален коментар часове след убийството на руския посланик в Анкара. Дугин е главен редактор на телевизия "Цариград", която е смятана за руския еквивалент на американската FOX News.

Вижте целия коментар на Дугин:

Убиха руския посланик в Турция. С такива провокации започват световните войни. И е ясно защо руският посланик е убит именно сега. Русия стремително се сближава с Турция. А глобалистката администрация на САЩ изживява последните си дни. Ето защо сега или никога: няма да има друг толкова удобен момент за начало на Третата световна или най-малкото - за началото на нова руско-турска война.

Това е предсмъртната агония на глобалисткия елит на Вашингтон. Същият елит, по чието указание беше свален руския самолет. Същият, който организира преврата в Турция на 16 юли.

Ако ние започнем войната днес, поръчителите на тези престъпления ще бъдат щастливи. Ясно е, че Анкара ще ни изкаже всички видове извинения - това е логично. Политически от тази диващина страда преди всичко самият Ердоган. Но има само един път за Турция да излезе от ситуацията - незабавно да обяви излизането си от НАТО. Това е логично и назряваше отдавна.

Обратното броене вече е в часове, даже в минути. Скърбим за кончината на нашия героичен дипломат Андрей Карлов. Той загина храбро на фронтовата линия. Надявам се, че това е последното престъпление на кървавата Хилъри и на тези, които стоят зад нея.

Превод: Офнюз