Огромен скандал пламна между правителство и зърнопроизводители, след като Народното събрание гласува да отпадне забраната за внос на украинско зърно у нас от 15 септември. От бранша веднага се организираха в стачна готовност, но премиерът заяви, че с "терористи" не преговаря. Думите му отприщиха още по-голяма вълна на недоволстов.

След два дни на протести, в които земеделски производители от сектор „Земеделие“, в това число животновъди, овощари, производители на мед и пчелни продукти и др., отстояваха исканията си към властта, беше сключен меморандум по всяка една точка от исканията, а в крайна сметка Денков се извини за думите си.

Денков най-сетне направи това, което цяла България чакаше ВИДЕО

Но трябваше ли да хвърли оставка министър-председателят, след като определи бранша като терористи. Именно това попитахме нашите читатели в горещо проучване на БЛИЦ, което разкри каква е нагласата на народа спрямо отношението на акад. Денков към земеделските производители.

Анкетираните на сайта ни бяха попитали "Трябва ли Денков да подаде оставка, защото нарече българските производители "терористи"

75.76% от читателите на БЛИЦ са категорични - "да, при това веднага"! Според 15.65% от анкетираните не трябва премиерът да подава оставка, защото "знае защо го е казал". 

7.3% смятат, че "има други по-важни проблеми в държавата, които трябва да бъдат решени". 

Едва 1.27% от анкетираните в БЛИЦ нямат мнение по темата.  

 

Гласувайте и в новата анкета на БЛИЦ където ви питаме: Смятате ли, че трябва да има референдум кой да е националният празник на България?

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук