"Правителство ще е стабилно поне в следващите няколко месеца" - това мнение изрази политическия и икономически анализатор Кузман Илиев.

"От една страна се заформя евроаталантически кабинет с общи ценности. И двете формации имат сходни програми.

Това обаче не означава че спира политическата криза, защото ще имаме едно консолидиране на другите, които не са съгласни с това. Тоест те ще се радикализират така наречената опозиция и вероятно ще имаме по-мощни протести", коментира той в сутрешния блок на bTV.

Според него във времето ще се види тенденция на едните и другите, които са влезли в кабинета, с по един крак да поизлизат и да видят дали не могат да се дръпнат и да си препишат всички активи.

БЛИЦ припомня, че в петъчния ден Мария Габриел и акад. Николай Денков обявиха, че е постигнато съгласие за състава на кабинет с втория мандат, който ще бъде върнат на президент в понеделник.

В нарушение на Конституцията: ПП-ДБ връщат мандата на Радев през...

За първи път в историята ни държавата ще бъде в ръцете на двама премиери - акад. Николай Денков и Мария Габриел. Двамата ще са на ротация през 9 месеца. Първи министър-председател ще бъде Николай Денков - академик от БАН, автор на повече от 100 научни публикации, сега - кандидат за министър-председател.

Мария Габриел поема премиерското място след него. Завършила Институт по политически науки във Франция, Габриел има богат опит в европейските структури, а допреди седмици беше еврокомисар за иновациите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук