За сформирането на следващото правителство няма да се говори за икономика и принципи, а само как ГЕРБ не трябва да управляват. Това заяви пред БНТ Владимир Сиркаров, икономист от Съвет по икономически и публични политики. 

"Една депутатска заплата е 3.5-4 хил. лв. Чист популизъм е да се казва, че ще се раздава по заплата на бизнесите, а и че това ще им помогне", разкри още икономистът. 

"Изключително важно е държавната администрация да продължи да работи", смята икономистът Агоп Каспарян. 

"Мерките за бизнеса трябва да продължат, а политическата обстановка ще се отрази на работата", допълни още експертът. 

"Със сигурност има неудовлетворение от икономическите мерки за затворените бизнеси, най-вече, защото изплащанията се забавиха твърде много. Трябва да се преосмисли цялостният модел, по който се насочват парите", съобщи Сиркаров. 

"За съжаление политическата конюнктура показва, че тези процеси ще се забавят", коментира експертът от Съвет по икономически и публични политики. 

"Към момента има икономическа стабилност, но трябва да се осмисли ситуацията с изтичането на срока на мораториума за кредитите", разкри Владимир Сиркаров. 

"Популистки се казваше от партии, че може да имаме хиляди левове заплати и пенсии. Видя се, че се избраха партии, които не представиха програми и минаха без кампания. На изборите не надделя разговорът за икономика, а емоциите", коментира Агоп Каспарян.