Близо 15 000 американци вече подписаха петицията с искането до президента на САЩ Доналд Тръмп милиардерът Джордж Сорос да бъде лишен от американско гражданство и да му бъде забранен достъпа до страната. Петицията е публикувана на сайта Change.org.
Какво не се харесва на американците

Ето какво, в частност, се казва в петицията:
„Настояваме за заповед за неговия арест за умишлени действия, насочени към дестабилизирането и банкрутирането на нашата икономика. Той прокарва своята антиамериканска глобалистка политика за Новия Световен Ред... с намерението да унищожи нашата страна.

По неговите думи,... САЩ са основното препядствие за стабилния и справедлив световен ред... Сорос продължава да работи за постигането на тази цел, подкупвайки нашите власти, манипулирайки нашата валута, купувайки си политици и с помощта на подкупи отрицателно да влияе върху нашите западни ценности.

Сорос финансира движението за правото на аборт, спонсорира атеизма, легализирането на наркотиците, сексуалната просвета, евтаназията, феминизма... масовата миграция и други радикални експерименти на социалното инженерство”.

Авторите на петицията казват, че те „искат да живеят в християнска страна. А този човек и неговият син ще продължават да разрушават нашите ценности, затова той трябва незабавно да бъде изгонен или арестуван в името на запазването на нашите християнски ценности и нашата страна”

Равенство без граници

Всичко, което е изложено в петицията, засяга не само САЩ. Сорос работи из целия свят. Той действа чрез своя фонд „Отворено общество”, базирано в Ню Йорк, а също така и чрез десетки „асоциирани” с него фондове и организации както в САЩ, така и зад граница, коментира "Руская весна".

Своя мироглед Сорос е изложил в книгата си The Age of Fallibility.

Основната цел на Сорос е създаването на свят без граници, в който всички да са равни и свободни, където интересите на всички малцинства, предимно на секс малцинствата, са не просто законодателно фиксирани, но и доминиращи над интересите на мнозинството.

Сорос е привърженик на „половата идеология”, която се е родила в недрата на феминисткото движение, а днес е станала социално-политическа основа на западното общество.

Тази идеология предполага „свобода на половата идентичност”: всеки е такъв пред света, за какъвто си се мисли. На Запад днес това фактически е доминираща религия. Сорос пък е фанатичен последовател на тази религия.

Как патологията се превръща в норма

Наскоро порталът  DCleaks.com обнародва тайни документи от „Отворено общество”, отнасящи се за 2016 година. Те свидетелстват за това, че Сорос е финансирал програми по оскверняването на западното общество.

Става дума за „Обновената стратегия за развитие на Програмата 2015 в областта на общественото здравеопазване (за 2016-2020 г)”. В параграфа „Декриминизиране и деполитизиране въз основа на сексуална и полова идентичност” се говори за необходимостта от реализиране на стратегия за декриминализиране на проституцията и легалното признаване на транссексуалността за норма.
Авторите на документа „изразяват съжаление”, че те не са успели да постигнат пълно признание на законността на проституцията, в частност в Канада, където парламентът прие закон в „стил Швеция”, когато наказателна отговорност носи не проститутката, а клиентът.

Сорос активно се меси в работата на Световната здравна организация, опитвайки се да промени съществуващите класификации на сексуалните разстройства по начин, по който постулатите на „половата идеология” да намерят своята научна обосновка.
В същия документ се казва:

„... Ключова борба се разгаря около предстоящото, 11-о на брой разглеждане на Международната класификация на болестите в рамките на СЗО. Групи на наши поддръжници работят върху това, от нея да бъдат изключени болестите, които се преразглеждат веднъж на 15 години, да бъде изключен „транссексуалността”, който се класифицира като психическо заболяване... ”
Европейското бюро на СЗО, където работят „групите на поддръжниците” на Сорос, през 2010 година прие „Стандарти за сексуалното образоване в Европа”. Този документ демонстрира как европейските деца от малка възраст буквално се преформатират, унищожавайки в тях традиционната природна матрица.

Абортите

Сорос също се занимава с прокарването на световната кампания в полза на абортите, което е продължение на реализирането на лозунгите за феминисткото движение.

Съдейки по документи, публикувани от DCLeaks.com, фондът на Сорос финансира „глобалната стратегия за стимулиране на абортите във всички страни по света”.

Планът на Сорос, разчетен за 2016-2019 година, има за цел изкореняването във всички страни на законите, които пречат на свободното извършване на операциите по прекратяване на бременността, и към стимулирането на броя на абортите в страните, където те са разрешени.

В реализирането на тези стратегии с задействани националните представителства на международната организация Amnesty International, различни асоциации и центрове за семейно планиране, организации за защита на правото на жените на аборт. На първо място обект на атаките на Сорос са католическите страни, предимно Ирландия и Полша, където действа силно „антиабортно” законодателство.

Милиарди за революции

Това, че Сорос финансира различни НПО за дестабилизиране на обстановката в различни страни, в които правителствата не са готови да се включат в неговата „ценностна система”, вече не е тайна за никого.

Самият фонд на Сорос не крие, че с цел „демократичното развитие” на страните от Източна Европа и на територията на бившия Съветски съюз през последните 33 години той е изхарчил 1.6 милиарда долара.

Освен това, 2,9 милиарда долара са били изхарчени за „защита на правата на човека”, преди всичко „на правата на такива маргинални групи, като потребителите на наркотици, секс тружениците и представителите на обществото на ЛГБТ”.

И 2.1 милиарда долара са изхарчени за „образователни проекти, тоест за реформа на образованието от предучилищното до висшето”, Става дума преди всичко за въвеждането на сексуално образование в рамките на „половото равенство”.

През 2017 година фондът на Сорос планира да изхарчи по тези и други направления 940 милиона долара, като на САЩ се падат 98.7 милиона, а на Европа 65 милиона. На Евразия – 42.8 милиона.

Наследството в Украйна, България и Унгария...

Американското издание The New American свидетелства, че един от основните спонсори на Евромайдана в Украйна е бил именно Сорос.

„Джордж Сорос остави гигантска следа в Украйна. Например, както и в десетки други страни през последното десетилетие, Сорос влои десетки милиони долари в „по-отворено” и „демокатично” общество. Много от участниците в Евромайдана са членове на НПО, финансирани от Сорос, обучавали са се в тези НПО и по време на конференциите, чийто спонсор е бил сороския Международния фонд Ренесанс”, пише The New American.
 
Българският портал БЛИЦ писа, че Сорос има пряко отношение към организирането на протестите, целящи провокирането на дестабилизация на обстановката в България в навечерието на скорошното встъпване на новия президент на страната в длъжност.
Същото е и в Унгария. За намесата на Сорос във вътрешните дела на своята страна говори президентът на Унгария Виктор Орбан: „Има един, който си представя света без граници: именно това е концепцията, която се стремят да популяризират Джордж Сорос и неговите организации”.

В най-добрия случай, казва Орбан, това е наивно, а в най-лошия – част от план за ликвидирането на традиционните цивилизации, начина на живот, културите и нациите.  

Сорос се опитва да промени и САЩ

Зад безредиците в Ню Йоркот 2011 година с името Occupy Wall Street също е стоял Сорос.

През януари тази година във Вашингтон и други градове на САЩ се проведоха масови демонстрации на феминистки против президента Тръмп, организирани внезапно от появилото се на бял свят движение Pussyhat Project. New York Times писа, че организациите, свързани с женските маршове, са били финансирани от Сорос.

Един от основните лозунги на феминистките е било правото на жената на аборт, макар американките никога да не са били лишавани от него.

Тръмп изразява волята на традиционната Америка. И затова Тръмп днес, съдейки по всичко, е основната „болка в главата” на Сорос.

Източник: Руская весна

Превод и редакция: БЛИЦ