Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси, пише "Монитор".
Дори и безотказната Фабрика за фалшиви новини понякога дава дефекти в производството. Това е единственото, несвързано с психоанализата, обяснение за твърдението на „Биволъ“, че венецуелският президент Уго Чавес, американският милиардер Джордж Сорос и българският политик Делян Пеевски са в заговор за спечелването на обществена поръчка за машините за гласуване.

Не се наемаме да твърдим, че Чавес, Сорос и Пеевски не играят в комбина с ЦИК, както намеква тази статия. Не гарантираме също и че сред нас не бродят извънземни, които се вселяват в душите на поповите лъжички и чрез магнитно поле манипулират борсовите индекси в Индонезия. Оказва се, че новинарските сайтове винаги има с какво да изненадат аудиторията си, особено ако читателите очакват да прочетат статия, а не къс разказ с фентъзи елемент.

Това, че шефът на „Биволъ“ Атанас Чобанов е подсъдим във Франция за клевета, обаче не изненадва никого. Изненадващо е по-скоро, че все още не е въдворен в здравно заведение за специални грижи, имайки предвид научнофантастичните разследвания, които публикува.