Абсолютно безсмислена мярка. 

Така коментира сайта за цените на храните дипломатът Милен Керемедчиев и уточни:

"Да кажем, ако в различни вериги магазини има различни цени, което рядко се случва, очаквате човекът да запали колата и с тези цени на бензина да обиколи София или други градове за по-ниски цени. Като включим цената и на горивото, в един момент не знам от къде му излиза сметката и едва ли ще го направи.

Освен това, какво ни грее, че в Германия олиото е по-евтино. Аз няма да отида в Германия да си купя олио. Ако пуснат цените в Турция, тогава целият български народ трябва да се премести в Одрин, да пазарува там. Безсмислена политика.

Картелните споразумения са толкова дълбоко закоренени, че тяхното изваждане на показ никой не смее да го направи. Вижда се, че има картелно споразумение в бензиностанциите и продажбата на горива.

Това, че се дава надценка, не означава, че това ще окаже влияние върху потреблението. Ние в момента нямаме реална конкуренция между големите вериги. Цените ще останат толкова високи, колкото и сега, независимо какво пише на сайта. Последните 20 години се разбиха всички опити на КЗК в съда, с помощта на самите картели." 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук